Várakozáson felüli nyereséget jósolnak

Nyolc százalékot meghaladóan, 273 millió jüanra, 41,8 millió dollárra nőtt a Hainan légitársaság nettó nyeresége az idei első negyedévben – tájékoztatott közleményében a Hainan Airlines.

MNO
2011. 04. 21. 9:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cég árbevétele január–márciusban 5,76 milliárd jüan, 884 millió dollár volt, ami a tavalyi év első negyedévéhez képest több mint 23 százalékos emelkedés. Szakemberek szerint bár a növekvő forgalom és a dráguló jegyárak elősegítették a bevétel növekedését, a nyereségességet jelentősen befolyásolta az olaj árának emelkedése.

Elemzők a jövőben „várakozáson felüli” nyereséget jósolnak a Hainan légitársaságnak, mivel a dél-kínai Hajnan (Hainan) szigeten – ahol a vállalat székhelye is van – a központi kormány döntése nyomán nagyarányú fejlesztések, beruházások várhatók. A cél az, hogy a szigetből világhírű turistacélpont váljon.

A területi kormányzat szerdától a turizmust serkentő intézkedéseinek részeként arról határozott, hogy a turisták és a helyi lakosok egyes kijelölt üzletekben adómentesen vásárolhatnak, mielőtt az ország más részébe repülnek. A lépés legnagyobb haszonélvezője minden bizonnyal a Hainan Airlines lesz – véli a GF Securities egy, a Hszinhua hírügynökség által megszólaltatott szakértője.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.