123 milliárdos bevétellel zárt a Mavir

A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. kiemelkedő technikai színvonalon irányítja a magyar villamosenergiare-ndszert, egyúttal rövid és hosszú távon is kiemelt szerepet játszik a hazai villamosenergia-piac irányításában – mondta Kovács Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára hétfőn, a Mavir budapesti diszpécserközpontjában.

MNO
2011. 05. 02. 18:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyettes államtitkár az uniós energiaügyi miniszterek magyarországi informális találkozójának hétfői eseményén beszélt a Mavirnak a hazai energiapiacon betöltött funkciójáról, megemlítve, hogy az itt dolgozó szakemberek magas szakértelemmel látják el feladatukat.

Tari Gábor, a Mavir vezérigazgatója kiemelte, hogy a Mavir fő tevékenységeként a magyarországi energiarendszer biztonságán őrködik. Tari Gábor elmondta: a Mavir a hazai energiarendszer irányítása mellett működteti az átviteli hálózatot is, és napjainkban már részt vesz az energiaellátás piaci folyamataiban, részben az áramtőzsdében játszott szerepe révén.

A Mavir az elmúlt évet 123 milliárd forint feletti árbevétellel zárta, és mintegy 5,95 milliárd forint adózott nyereséget ért el. Ennek eredményeként közel 6 milliárd forint osztalékot fizetett a tulajdonos MVM Zrt. számára. Baji Csaba, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója az uniós miniszterek előtt hangsúlyozta: az MVM csoport egyre nagyobb szerephez jut az Európai Unió jövőbeli energiastratégiájában is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.