14 millióért megvehető Al Capone fegyvere

Hetvenezer dollárt – 14 millió forintot – is megadhatnak Al Capone, a legendás chicagói gengszter coltjáért egy júniusi árverésen – vélik aukciós szakértők.

MNO
2011. 05. 31. 3:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 38-as kaliberű colt 1929 májusában készült, pár hónappal azután hogy Capone elrendelte hét riválisának meggyilkolását. A fegyvert magángyűjtő adja el, a hitelesítés kedvéért mellékel hozzá egy levelet, melyet Capone sógornője írt.

A június 22-i árverésen Capone coltjánál kapósabb lehet Cole Younger egy lőfegyvere. A férfi Jesse James bandájának oszlopos tagja volt, azaz a 19. században rabolgatott. Ennek a fegyvernek az árát a licit 85 ezer dollárig is felverheti – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.