144-re nőtt a kivégzettek száma

Újabb 25 holttestet találtak a mexikói hatóságok tömegsírokban az északi Durango tartomány azonos nevű székhelyének határában, így 144-re nőtt az április eleje óta ebben a városban talált, feltehetőleg valamely drogkartell által kivégzett emberek száma – közölték csütörtökön igazságügyi források.

MNO
2011. 05. 06. 7:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezt megelőzően, kedden és szerdán 17 holttestet találtak ott. Egyelőre egyetlen áldozatot sem tudtak azonosítani, és azt sem tudják a hatóságok, hogy mely drogkartell végezhetett velük.

Durangón kívül San Fernando városban is találtak áprilisban tömegsírokat, azokban 183 holttest volt eltemetve. A San Fernandó-i holttestekről kiderült, hogy az egyik leghatalmasabb és legkíméletlenebb kábítószerkartell, a Los Zetas emberei gyilkolták meg őket.

Az elmúlt bő négy évben, amióta Felipe Calderón mexikói elnök a katonaságot is beveti a kábítószer-kereskedők elleni harcban, mintegy 37 ezer embert öltek meg a latin-amerikai országban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.