20 fős társaság támadt rá a kiérkező mentőkre

Megtámadták az Országos Mentőszolgálat egyik esetkocsiját Cegléden vasárnap kora este – közölte az MTI-vel a szervezet szóvivője. A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indított eljárást az ügyben. <br />

MNO
2011. 05. 01. 17:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győrfi Pál elmondta: fél hatkor riasztották a mentőket egy ceglédi lakáshoz, rosszulléthez. A mentők 5 percen belül ki is értek, de munkatársaik nem tudtak kiszállni a kocsiból, mert a háznál egy körülbelül 15-20 fős társasággal találkoztak, akik odarohantak a kocsihoz, szidalmazták a benne ülőket, majd egy férfi ütni-verni kezdte a járművet. A mentők ekkor az utca végéig visszatolattak, és rendőri segítséget kértek.

Győrfi Pál tájékoztatása szerint jelenleg is zajlik a helyszínen a rendőri intézkedés. Mint mondta, a fiatalembert – akihez riasztották őket – végül meg tudták vizsgálni, szerencsére nem volt rossz állapotban. Hogy pontosan mitől lett rosszul, azt a kórházban fogják kivizsgálni.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indít eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság az ellen a férfi ellen, aki ütlegelte a kiérkező mentőautót – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. Beluzsárné Belicza Andrea elmondta: a férfi azt sérelmezte, hogy szerinte késve érkezett ki a mentőautó a helyszínre. Győrfi Pál arról is tájékoztatta az MTI-t, hogy a történtek miatt másfél órán át nem tudott részt venni az esetkocsijuk az ügyeleti munkában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.