40 helyszínen csaptak le, 360 milliót foglaltak le

Negyven helyszínen egyszerre száz pénzügyi nyomozó lépett akcióba egy használt autókra specializálódott bűnszervezet leleplezésekor a múlt héten Szegeden; heten előzetes letartóztatásba, egy ember házi őrizetbe került – írta szerdán a Délmagyarország.

MNO
2011. 05. 04. 7:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyanú szerint a banda használt autók eladása után 650 millió forint általános forgalmi adót titkolt el – olvasható a napilapban. Az elkövetők több cégen keresztül nagy értékű használt gépjárműveket hoztak be Magyarországra az Európai Unió különböző országaiból. A belföldi értékesítés után valótlan áfabevallásokat nyújtottak be, így 650 millió forinttal rövidítették meg a központi költségvetést.

A házkutatások és kihallgatások során bizonyítékként szolgáló könyvelési iratokat, okiratokat, az érintett cégek, illetve elkövetők tulajdonában lévő gépjárműveket és készpénzt foglaltak le, a bankszámlákat zárolták. Az akcióban 360 millió forint értékű vagyont foglaltak le a pénzügyi nyomozók.

A különösen nagy értékre elkövetett adócsalás miatt nyolc évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.