400 hastáncos az Orientexpón

Közel négyszáz hastáncost és több ezer érdeklődőt várnak szombaton és vasárnap az Orientexpó nevű esemény szervezői Budakalászon, ahol a látogatók híres hastáncosok és fiatal tehetségek műsora mellett számos keleti különlegességet is megtekinthetnek.

MNO
2011. 05. 05. 6:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A második alkalommal megrendezett nemzetközi eseményen a „Kelet kincseit” fedezhetik fel a látogatók: a hastáncosok műsora és a hastánciskolák bemutatóórái mellett tánckosztüm- és kiegészítőárusok, selyemfestők, ékszerkészítők, illetve keleti éttermek kiállítóstandjait látogathatják végig az érdeklődők. Az impozáns kínálat ellenére a főszerep mégis a táncbemutatóké lesz, amelyek mindkét nap 10 óra 30 és 19 óra 30 között lesznek láthatók.

A fellépők között számos magyar és külföldi hastáncos lép színpadra, ők színes műsoraikban klasszikus raqs sharqi, törzsi, folklór, bollywoodi és fúziós táncokat mutatnak majd be a közönségnek. A programot olyan ismert előadók színesítik, mint Nieto Mercedes, Shaba, Ölyüs Barbara, Amira, Mahasti, Nadah, és fellép a BellyArt Company. A Bornemissza Kata (Miss Hastánc Hungary 2008) által alapított társulat táncosai egytől egyig kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhetnek, színvonalas műsorukkal vasárnap lépnek színpadra.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.