58 milliós fogás Bábolnánál

Százezer doboz, örmény zárjegyes cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei az M1-es autópályán Bábolnánál egy kamionban, amely Örményországból Németországba tartott, és ásványvizet szállított – közölte a szervezet vám- és jövedéki szóvivője kedden.

MNO
2011. 05. 03. 9:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az akció során készült fotókon látható, hogy a csempészek a kamion oldalait és tetőterét szabályosan felfalazták cigarettásdobozokkal, majd a dohányárut gipszkartonra hasonlító lapokkal próbálták eltakarni.

Suller György Attila őrnagy tájékoztatása szerint a sofőr és utasa visszaélés jövedékkel bűncselekményével gyanúsítható; a cigaretta értéke meghaladja az 58 millió forintot. Ha a gyanú beigazolódik, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik az elkövetőket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.