90 évesen mentett életet

Életmentő emlékérmet adományoztak Babos Erzsébet jászkiséri lakosnak, aki 2007 őszén kimentett egy férfit égő lakásából. A bátor tettért az elismerést Lengyel Györgyi kormánymegbízott és Hajdú László polgármester adta át a 92 éves asszonynak szerdán a jászsági kisvárosban.

MNO
2011. 05. 04. 19:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az életmentés 2007 szeptemberében történt, és ennek előzménye, hogy egy jászkiséri férfi öngyilkossági szándékkal gyógyszert vett be, majd magára gyújtotta a lakását. A ház hamarosan lángra kapott, amelyet a szomszédok is észleltek, és hívták a tűzoltókat. A füst egyre sűrűbb lett, és a tűz is egyre jobban elharapózott.

Mivel a szomszédok közül senki sem mert a férfi segítségére sietni, az idős nő ment be a házba, és kirángatta onnan a már eszméletlen embert. A férfit kiérkező mentők kórházba szállították, míg a riasztott tűzoltók a lángokat eloltották.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.