96 százalék hajlana a csalásra

A GfK Slovakia ügynökség által készített felmérésben részt vevők 85 százaléka saját környezetében már legalább egy alkalommal találkozott csalással. Az ötszáz megkérdezett 96 százaléka pedig úgy véli, ha mód van rá, akkor biztosan vagy nagy valószínűséggel hajlanak a csalásra.

MNO
2011. 05. 05. 9:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügynökség tájékoztatásából kiderült, hogy a legtöbb svindlizés a magasabb költségek kimutatása végett a számlakivonatok és az igazolások körül akad. Az adóalap ilyen jellegű csökkentését a megkérdezettek 22 százaléka nem találja kivetnivalónak.

A megkérdezettek gyakori csalásként a gyógyszergyárak nyomására felírt gyógyszereket, valamint a magasabb hitelkeret megszerzése érdekében a magasabb bevételek, illetve az alacsonyabb költségek kimutatását nevezték meg.

A felmérés szerint az egyes területeket figyelembe véve a leggyakoribbak az adóval kapcsolatos csalások, valamint a közszférában és a biztosítások terén történő csalások. A válaszadók szerint az ilyen jellegű esetek leleplezésével leginkább a biztosítók, az adóhivatalok és a bankok foglalkoznak.

A válaszadók 74 százaléka úgy véli, javítaná a pénzintézetek arculatát, ha nagyobb figyelmet fordítanának a csalásokra. Hana Petríková, az elemzésekkel foglalkozó SAS Slovakia igazgatója (a felmérés az ő kérésükre készült) szerint a cégek és a közszféra is javítani tud saját megítélésén, amennyiben következetesen igyekszik a csalásokat kiküszöbölni.

(bumm.sk)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.