A bíró, aki gyűjti a szurkolóktól „kapott” tárgyakat

Az argentin Clarín egy olyan volt futballbíróval készített interjút, aki egyedülálló, 600 darabból álló gyűjtemény birtokosa. Ángel Sánchez a Rafaela Atlético egyik játékosától kapta a nem mindennapi emléktárgyak első darabját, amikor a mérkőzés után az egyik játékos neki ajándékozta mezét.

2011. 05. 07. 17:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mary, a felesége tartja példás rendben a kollekciót – feltüntetve a mérkőzés vagy esemény idejét és helyszínét, illetve az „adakozó” nevét is, ha „kiderült”. Természetesen helyet kaptak benne azok is, amelyek a nézőtérről érkeztek kéretlenül.

A játékvezető kilenc éve döntött úgy, hogy gyűjti ezeket a tárgyakat, amikor Córdobában egy táskarádiót „küldtek” neki a nézőtérről. De Mary már korábban hozzákezdett ehhez, az eredeti foglalkozását tekintve radiológus Sánchez pedig 2002-ben csatlakozott felesége gyűjtőszenvedélyéhez. 200 labdán kívül olyan értékes ereklyéket őriz, mint a kapus létére gólerős paraguayi Luis Chilavert kesztyűje, a 2002-es japán-dél-koreai világbajnokságról közös fényképeket a játékosokkal, és más emlékeket nagy argentin és külföldi focistákkal.

Külön polcot kaptak a nézőtéri „küldemények”, öngyújtóktól mobiltelefonig bezárólag minden van közöttük. Nemcsak a vébére jutott el, hanem abban a megtiszteltetésben is része volt, hogy meghívót kapott a börtönök első, Argentínában rendezett világbajnokságára is. Az interjú készítője megjegyezte, hogy mivel a feleség az interjú vége felé kitartóan kopogott az ajtón egy másik program miatt, a volt bíró arcán látszott, legszívesebben felmutatta volna neki is a sárga lapot.

(clarin.com.ar – Argentína)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.