A csapvízfogyasztást népszerűsítik

Csapvízkóstoltató országjárásba kezd a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) az ország több nagyvárosában, június 8-án pedig felállítják a legtöbb, egyszerre csapvizet fogyasztó ember Guinness-rekordját.

MNO
2011. 05. 31. 16:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MaVíz június 8-án országos Guinness-rekordkísérlettel népszerűsíti a csapvízfogyasztást: délután kettőkor számos kisebb és nagyobb városban isznak majd várhatóan tízezrek egy-egy pohár csapvizet, beírva magukat ezzel a Guinness-rekordok könyvébe. Az addig tartó időszakban a szövetség tagvállalatai országszerte kóstoltató akciókat tartanak – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég kedden az MTI-vel.

Budapesten évente 12 ezer mintát vizsgálnak a Fővárosi Vízművek laboratóriumaiban, sőt halakkal és kagylókkal is ellenőrzik, hogy van-e az emberi szervezetre káros anyag az ivóvízben. Ez az alaposság az ország más pontjain is követelmény, így valóban tiszta, egészséges ivóvíz jut a fogyasztókhoz.

Magyarország ivóvizei kifejezetten egészségesek, fogyasztásukkal pedig magunk is sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért – közölte Kurdi Viktor, a MaVíz elnöke kedden, budapesti sajtótájékoztatón. A szövetség vezetője fölösleges pánik- és hangulatkeltésnek tekint minden ezzel ellenkező állítást.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.