A Duna partján épül a fürdő

A kivitelező kiválasztását célzó eljárás lezárását követően rövidesen elkezdődhet a mohácsi élményfürdő építése.

MNO
2011. 05. 06. 8:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egykori szabadtéri uszoda helyén megvalósítandó beruházás több mint háromszázmillió forintba kerül. Százhatvanötmillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az önkormányzat, amelyhez – az ilyen célokra elkülönített tartalékokból – ugyanennyit tesz hozzá a város. Az építkezés a tervek szerint az esztendő végére fejeződhet be, vagyis a következő strandszezonban vehetik birtokba a létesítményt a látogatók.

A szinte közvetlenül a Duna partján található fürdő részeként három élménymedencét, gyermekpancsolót, valamint vízi játszóteret építenek. A medencék együttes vízfelülete megközelíti majd az ötszáz négyzetmétert. A strand energiaellátását részben geotermikus energiával oldják meg, a medencék vizét termálhővel és hőszivattyúzással melegítik fel. A szomszédos fedett uszoda termálmedencéjét jelenleg is a mintegy hétszáz méterről mélységből érkező, 48 fokos meleg vízzel látják el. A most kezdődő beruházást egyébként már az uszoda 2007-es átadását követően megvalósították volna, ám akkor a döntéshozók nem ítélték meg az ehhez szükséges támogatást.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.