A felére csökkent a PSZÁF-hoz érkezett beadványok száma

Az egy évvel korábbihoz képest jelentősen, 47 százalékkal csökkent a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (PSZÁF) az idén az első negyedévben érkezett fogyasztói beadványok száma – derül ki a felügyelet legfrissebb statisztikáiból. Az idei első negyedéves 1716 beadvány az előző negyedévinél 14 százalékkal kevesebb – teszik hozzá. <br />

MNO
2011. 05. 02. 13:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PSZÁF honlapján hétfőn közölt adatok szerint a beadványok 62,1 százaléka, 1065 a pénzpiaci szolgáltatókkal szemben érkezett, legkevesebb, 15 darab, az összes alig egy százaléka pedig a tőkepiaci szolgáltatásokra vonatkozott.

A pénzpiaci szektor minden intézménycsoportjának statisztikáját tekintve csökkenés tapasztalható a múlt év azonos időszakához képest. A legtöbb bejelentés (71 százalék) továbbra is a bankokkal kapcsolatban érkezett, de figyelemre méltó, hogy ismét a pénzügyi vállalkozásokra esett a bejelentések ötöde (20,4 százalék).

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.