A festőnek köszönhetően fogták el a „pókembert”

Elfogták a fővárosi rendőrök azt a férfit, aki emeletes házak tetejéről leereszkedve tört be lakásokba Újpesten – írta a keddi Népszava.

MNO
2011. 05. 03. 6:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napilap felidézte: az elmúlt hónapokban több hasonló eset történt: az erkélyajtót felfeszítve jutottak be a tettesek a lakásokba, ahonnan készpénzt, értékes ékszereket vittek el. Az okozott kár összértéke több millió forint.

A cikk szerint a „pókember” akkor került rendőrkézre, amikor egy szemközti házban dolgozó festő felfigyelt rá, amint egy 7. emeleti lakásba készült betörni. A festő azonnal értesítette a rendőrséget. A férfi ellen rablás és lopás bűntett elkövetése miatt két körözés is érvényben volt, és korábban elítélték már hasonló bűncselekmények miatt.

Kihallgatása során három korábbi betörést ismert el, a rendőrség azonban vizsgálja, hogy érintett-e más, szintén hasonló módszerrel elkövetett esetekben. A tettestársát, aki a tetőn várakozott, szintén őrizetbe vette a rendőrség – olvasható a Népszavában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.