A horvát tengerpartot magyar rendőrök is figyelik majd

Idén nyáron már 12 állam, köztük Magyarország, valamint az Interpol rendőrei is járőröznek Horvátországban, a tengerparti körzetekben – közölte honlapján a horvát belügyminisztérium.

MNO
2011. 05. 13. 8:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A biztonságos idegenforgalmi szezont szolgáló, 2006-ban elindított és azóta egyre bővülő nemzetközi együttműködésről szóló idei megállapodást csütörtökön írták alá Abbáziában (Opatija). Az eddig is sikeresnek ítélt együttműködéshez – amelyet a korábbi közlések szerint éppen Magyarországgal indítottak – először csatlakozott Szlovénia és Szerbia. Az idei nyáron 46 külföldi rendőr járőrözik majd horvát kollégáival július 1-je és augusztus 31-e között az Adria partján.

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is Zára (Zadar) régiójában teljesít majd szolgálatot nyolc magyar rendőr. Szlovénok járőröznek az Isztria-félszigeten és Fiume (Rijeka) térségében, az osztrákok és a németek pedig szintén az Isztrián dolgoznak majd. A francia rendőrök Dubrovnik és Split régiójában tűnnek fel, a lengyelek pedig a magyarokhoz hasonlóan Zára térségében szolgálnak. A csehek Split-Dalmát megyében és Sibenik régiójában, a szlovákok pedig Fiume környékén és Split térségében állnak szolgálatba.

A múlt évhez hasonlóan az idén is jelen lesz az Interpol a horvát Adria mentén, nyolc munkatársuk Dubrovnikban állomásozik majd.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.