A kétoldalú kapcsolatokról is tárgyal Orbán és Merkel

Angela Merkel kancellárral tárgyal csütörtökön a berlini kancellári hivatalban Orbán Viktor miniszterelnök, aki kétnapos németországi látogatása alkalmából pénteken Frankfurtba is ellátogat.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/781856" target="_blank"><strong>• Orbán: Európa saját erejéből oldja meg a problémáit + Képek</strong></a>

MNO
2011. 05. 05. 5:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor kíséretében lesz többek között Matolcsy György nemzetgazdasági és Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, továbbá Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár. Az MTI értesülése szerint Orbán Viktor kormányfő és Angela Merkel kancellár mindenekelőtt a magyar uniós elnökségről, a hátralévő időszak feladatairól, valamint az Európai Unió előtt álló legsürgősebb teendőkről tárgyal majd, de napirenden szerepelnek a kétoldalú kapcsolatok kérdései is.

A politikai kapcsolatok mellett a kétnapos látogatás középpontjában a gazdasági együttműködéssel, a magyarországi német befektetések további ösztönzésével kapcsolatos kérdések – illetve találkozók – szerepelnek. Ez utóbbiak fő szervezője a legnagyobb német magánbank, a Deutsche Bank, amely Magyarország miniszterelnöke számára két rendkívül fontos fórumot is szervez. Az elsőt Josef Ackermann bankelnök jelenlétében a Deutsche Bank képviseletén csütörtök este Berlinben, ahol Orbán Viktor mintegy 300 meghívott vendég – köztük a gazdasági és a politikai élet vezető képviselői – előtt ismerteti a magyar uniós elnökség eddigi munkáját és célkitűzéseit, valamint a magyar gazdaság reformját célzó törekvéseket, illetve a német beruházók számára kulcsfontosságú magyarországi befektetési környezetet, lehetőségeket.

A következő hasonló fórumra szintén a Deutsche Bank szervezésében már a vizit másnapján az európai pénzügyi világ központjának számító Frankfurtban kerül sor, ahol Orbán Viktor kormányfő – és a hírek szerint Matolcsy György miniszter is – egyfajta befektetői prezentációt tart.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.