A kormány teljesítette vállalásait, most az önkormányzatokon a sor

A kormány megtette egy év alatt azt, amit a zöldgazdaságért vállalt, a következő lépést az önkormányzatoknak kell megtenniük azzal, hogy elkészítik a zöld cselekvési terveiket – mondta Olajos Péter, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára a megújuló energia hasznosítását bemutató Renexpo kiállítás megnyitóján csütörtökön, Budapesten.

MNO
2011. 05. 05. 12:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyettes államtitkár beszámolt arról, hogy június végére elkészül a megújuló energiák hasznosításának új támogatási rendszere, és egyszerűbb lesz az ilyen berendezések telepítésének az engedélyezése. Ugyanakkor csak arra kiképzett, és engedéllyel rendelkező szakember végezheti a telepítést – húzta alá.

A szombat estig nyitva tartó Renexpo és két kísérő konferenciája része a magyar EU-elnökség hivatalos programjának. A bemutató három területre oszlik: a napenergia, a földhő és a biomassza hasznosítása. A 135 kiállító 11 országból érkezett, az európai cégek mellett kenyai és kínai kiállítók is jelen vannak a bemutatón.

A kiállítók között több olyan magyar cég is jelen van, amelyek saját fejlesztésű eszközeiket mutatják be. Az Aduana Kft. a napkollektort az ablakkal ötvözte, így a besütő nap rádolgozik a melegvíz-rendszerre. A Dolina Kft. pedig saját fejlesztésű, faapríték tüzelésű kazánját mutatta be.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.