A körzeti megbízott segítette a futtatót

Súlyosította a Pécsi Ítélőtábla kedden annak a volt körzeti megbízottnak és futtatónak a büntetését, akik megállapodtak, hogy a rendőr információkkal és konkurens prostituáltak eltávolításával segíti a futtató „üzletét” Somogy megyében.

MNO
2011. 05. 31. 16:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa az ügyben korábban eljáró Somogy Megyei Bírósággal megegyezően a bűncselekmény idején rendőrként dolgozó Bódi Attilát hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettében, Csömör Gábort pedig vesztegetésben találta bűnösnek. Az egykori rendőrre kiszabott két év börtönbüntetést két év nyolc hónapra, a futtató egy év börtönbüntetését egy év nyolc hónapra emelte, mert tettüket súlyosabbnak ítélte.

A tényállás szerint a körzeti megbízott és az örömlányok futtatója 2007 végén ismerkedett meg. Ekkor megállapodtak, hogy Bódi Attila pénzért mellőzi a Csömör Gábor által pártfogolt prostituáltakkal szembeni intézkedést, tájékoztatást ad az esetleges rendőri ellenőrzésekről, és eltávolítja a területről a konkurens örömlányokat. A futtató ezért bizonyíthatóan ötvenezer forintot fizetett a rendőrnek. A bűncselekményre azonban fény derült, és a két férfi ellen eljárás indult. Bódi Attila 2008. április végén távozott a rendőrség állományából.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.