A magyar ipari aktivitás a legnagyobb pozitív meglepetés

A kelet-közép-európai térség feldolgozószektorainak „valamelyest széttartó” aktivitását mutatják az országcsoport legutóbbi gyáripari beszerzési menedzserindexei (PMI), a régión belül ugyanakkor a legnagyobb pozitív meglepetés a magyar ipar aktivitási mutatójának megugrása – közölték csütörtökön londoni felzárkózó piaci elemzők.

MNO
2011. 05. 05. 13:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Royal Bank of Scotland (RBS) bankcsoport londoni befektetési részlege a kelet-közép-európai térség e héten közzétett PMI-adatsorait elemző csütörtöki értékelésében kiemelte, hogy a térségben változatlanul domináns tényező az erőteljes exportteljesítmény és a továbbra is gyenge belső kereslet közötti kontraszt.

A magyar ipar aktivitási mutatójának megugrásával kapcsolatban a ház annak a véleményének adott hangot, hogy ez volt a térségi adatsorokon belül a legnagyobb meglepetés, és „kétségtelenül ad valamelyest biztatást” a magyar kormánynak, amely jelenleg növekedéspárti gazdaságpolitikával próbál „repülőstartot” adni a kilábalási folyamatnak. A magyar feldolgozószektor áprilisi PMI-mutatója 3,1 ponttal a már erőteljes növekedést jelző 56,9-re emelkedett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.