A Manchester United is BL-finalista + Képek

A Real Madridot kiejtő Barcelona ellenfele a Schalkét búcsúztató Manchester United lesz a május 28-i labdarúgó Bajnokok Ligája londoni döntőjében. A Vörös Ördögök a visszavágón 4-1-re győztek az Old Traffordon, így kettős győzelemmel jutottak a fináléba. Így megismétlődik a 2009-es találkozó, akkor a Barcelona Eto’o és Messi találatával 2-0-ra győzött. De ez már egy másik mérkőzés lesz.

Pintér Patrick
2011. 05. 04. 21:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár Manuel Neuer klasszisteljesítményt nyújtott, nem tudta megakadályozni, hogy a Manchester United ne szerezzen kétgólos előnyt Gelsenkirchenben, a Schalke elleni Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésén. Ennek fényében sokan már a visszavágó előtt lefutottnak vélték a továbbjutás kérdését, ám az a bizonyos „kisördög” ott motoszkált a hívek gondolataiban, nem hagyva nyugodni őket.


Nos, a Vörös Ördögök az Old Traffordon rendezett második mérkőzésen minden kétkedőnek választ adtak. Nem is akármilyet. A 26. percben egy labdaszerzést követő remek háromszögelés végén Valencia kapta meg a labdát a jobb szélen, tolt egyet rajta, majd a kifutó Neuer mellett a hálóba passzolt (1-0).A kolumbiai támadó gólját nem sokkal később egy újabb hazai gól követte: a 32. percben Gibson bombaerős lövése fogott ki Neueren, így alig több mint félóra elteltével már az Old Traffordon is 2-0-ra vezetett az MU. De a Schalke sem akart szelíd bárányként viselkedni az angol iparvárosban, s Ucsida jobb oldali beadása után Jurado lőtte a labdát a jobb sarokba (2-1).



A szünetben tehát 2-1-re vezetett a Manchester, összesítésben így már 4-1 volt az angol csapat javára. Ám nem is Ferguson-tanítványokról lenne szó, ha a hátralévő 45 percben nem igyekeztek volna kiszolgálni a közönségüket. A hajrában a brazil Anderson nagy pillanati következtek: a 72. percben egy kavarodás végén ő eszmélt a leggyorsabban, s megszerezte csapata harmadik találatát, majd alig hat minutummal később Berbatov passzát értékesítette (4-1).


A Manchester United végül 6-1-es összesítéssel jutott a döntőbe.

MANCHESTER UNITED–SCHALKE 4-1 (2-1)
Manchester, Old Trafford, 76 000 néző. Vezette: Proenca (portugál).
Manchester United: Van der Sar – Rafael (Evra 60.), Smalling, Evans, O’Shea – Gibson, Scholes (Fletcher, 71.), Anderson – Valencia, Berbatov (Owen, 77.), Nani. Vezetőedző: Sir Alex Ferguson.
Schalke: Neuer – Ucsida, Höwedes (Huntelaar, 70.), Metzelder, Escudero – Papadopoulos, Jurado – Farfán (Matip, 75.), Baumjohann, Draxler – Raúl. Vezetőedző: Ralf Rangnick.
Gólszerző: Valencia (27.), Gibson (32.), Anderson (72., 78.), ill. Jurado (35.).


Fotók: Reuters

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.