A Racing játékosai feljelentették a klubot

A magát dúsgazdagnak mondó indiai vállalkozó, „Mister Alí” alig néhány hónapja vette meg a kantábriai zöld-fehér csapatot, a Racing Santandert, és ezzel megmentette a csődtől, de azóta a játékosok semmi hasznát nem látták a mentőakciónak. Mivel pénz helyett csak ígéreteket kapnak, ezért a teljes játékosállomány pénteken közleményben tudatta a sajtóval, hogy feljelentette a klubot, vagyis a 38 éves új tulajdonost, Ahszan Alí Szijedhet.

2011. 05. 20. 20:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A játékosok azért kényszerültek erre a lépésre, mert teljes mértékben kiszolgáltatottaknak érzik magukat, és annak még csak a jelét sem látják, hogy akár egy kicsit is javulna a csapat gazdasági helyzete. Emlékeztették a klubot, hogy április 19-én azért tették félre az anyagi ügyeket, hogy csak a Primera Divisiónra tudjanak összpontosítani. De egy hónappal később továbbra is ugyanazok a gondok, és nyoma sincs a megnyugtató megoldásnak. A játékosok utaltak a médiumokban megjelenő információkra is, amelyekből azt a következtetést kellett levonniuk, hogy a régi és az új tulajdonos, Jacobo de Montalvo és az indiai Ali Szijedh, valamint a tartomány kormánya csak arra ügyelt, hogy a saját részüket „rendezzék”, de nem gondoltak a játékosokra. Ezért megtették a szükséges lépéseket, mivel a maguk részéről teljesítették a klub helyzetéhez képest elvárható célt, de ezért eddig semmit sem kaptak cserébe.

A játékosok végül megköszönték a tömegtájékoztatási eszközöknek, hogy tekintettel voltak anyagi helyzetükre, és addig vártak a csapat anyagi helyzetének kitálalásával, amíg be nem biztosították bennmaradásukat a Primera Divisiónban. Ugyancsak hálásan köszönik a szurkolók kitartó és lelkes támogatását, mert akkor tartottak ki mellettük, amikor a leginkább szükségük volt rá.

(marca.com – Spanyolország)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.