A sajtó találta volna ki a „háborút”?

David Villa és Iker Casillas közös sajtótájékoztatón jelentette be hétfő este, hogy a Real Madrid és a Barca között a 18 napon belül négy kemény mérkőzés után a látszat ellenére nagyon is egységes a nemzeti spanyol válogatotton belüli légkör. A Barca csatára és a Real kapusa megnyugtatta a szurkolókat is, hogy a látottak alapján hiába kérdőjelezték meg a csapat egységét, csak vetélytársak voltak ezen a négy mérkőzésen, nem ellenségek.

2011. 05. 17. 6:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Casillas szerint egyértelmű, hogy a személyes érdekek kerültek előtérbe, és nagyon intenzív 18 napon vannak túl. Ettől függetlenül semmi sem választhatja el Villától, továbbra is Xavi barátja marad, akit 15 éves kora óta ismer, akárcsak Piquéé – jelentette ki határozottan Iker.

A válogatottban minden marad a régiben, minden további hír csak a sajtó kitalációja – tette hozzá már Villa. Casillas, a La Roja csapatkapitánya tréfával ütötte el a nehéz kérdések élét. „Mindenki a saját érdekeit nézi, én az enyémet, ő a sajátját, a válogatottban viszont az összes spanyolét tartjuk szem előtt. Villa és én a Király Kupa döntőjében mindennek elmondtuk egymást. De most itt vagyunk, tehát továbbra is szóba állunk egymással.”

Ide tartozik az a hír, hogy az UEFA végül nem vette figyelembe a Real Madrid panaszait a Barca nyolc játékosa ellen, tehát a rasszizmussal megvádolt Busquets is játszhat Londonban, a május 28-án tartandó BL-döntőn a Manchester United ellen.

(marca.com, lavanguardia.es – Spanyolország)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.