A somogyiak hibáztak a legkevesebbet

Somogy megyéből érkezett a legtöbb hibátlanul beadott területfejlesztési támogatási kérelem az igénylések benyújtásának kezdete, azaz április 4. óta; a gazdák május elejéig több mint 4700 kérelmet adtak be – közölte Gombos Sándor, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megyei kirendeltségének vezetője szerdán Kaposvárott sajtótájékoztatón.

MNO
2011. 05. 04. 15:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gazdák több mint kétharmadának a kérelmét már feldolgozták, s ezzel a megyék rangsorában Somogy az első helyen áll – mondta a kirendeltség vezetője. Hozzátette: a kérelmek tíz százaléka érkezett be egyénileg, míg 90 százaléka a falugazdászok és az agrárkamarai tanácsadók közreműködésével. Gombos Sándor tájékoztatása szerint a beadott kérelmek 102 hektárra vonatkoznak, ami 41 százaléka az összes területnek. Megjegyezte: „ebből látszik, hogy a kisebb területtel rendelkezők az aktívabbak”.

Juhász Tibor, Somogy megyei kormánymegbízott a sajtótájékoztatón elmondta, hogy folyamatosan mérik a gazdák elégedettségét egy kérdőív segítségével. Eddig több mint ötszázan küldték vissza az ívet, melynek alapján összességében elmondható, hogy az agrártámogatások beadásában érintettek jelentős része elégedett a falugazdászok tevékenységével, az ügyintézők szakmai felkészültségével, segítőkészségével, valamint a támogatások kifizetésének ütemével – közölte a kormánymegbízott.

Somogyban mintegy 7600 gazdálkodó – hozzávetőleg 220 ezer hektárt érintően – 12 milliárd forint, 21 jogcímen igényelhető területalapú támogatásra számíthat. A kérelmeket május 16-ig lehet benyújtani.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.