A tisztviselők felmenthetőségéről tárgyalnak a képviselők

Az Országgyűlés kedden tárgyalhatja a kormány- és köztisztviselők jogállásáról szóló törvények módosítását; ez azért vált szükségessé, mert az Alkotmánybíróság eltörölte a Ház azon korábbi döntését, amely lehetővé tette az érintettek indoklás nélküli elbocsátását.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/781453" target="_blank"><strong>• Három évre is rács mögé kerülhet az „egyenruhás bűnöző”</strong></a>

MNO
2011. 05. 03. 6:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kabinet által benyújtott tervezet szerint a kormány- és köztisztviselőket a jövőben méltatlanság, bizalomvesztés, illetve nem megfelelő munkavégzés esetén fel kell, létszámcsökkentés miatt pedig fel lehet menteni. Az előterjesztés alapján a munkáltató a felmentést köteles indokolni, és bizonyítani, hogy a felmentés indoka valós és jogszerű.

Szintén általános vita kezdődhet arról a javaslatról, amely azt tenné lehetővé, hogy az Összefogás az Államadósság Ellen Alapba történő befizetések csökkentsék a személyijövedelemadó-alapot, illetve a vállalkozások költségként számolhassák el ezt az összeget.

Fentiek mellett napirendre kerül még a sporttörvény Bánki Erik és Szalay Ferenc fideszes képviselők által kezdeményezett változtatása, amely alapján a kormány a jövőben – a Nemzet Színésze cím jelölési rendjéhez hasonlóan – a nemzet sportolóinak jelöléséről is a cím birtokosainak javaslatára döntene.

A parlament tárgyalni kezdheti továbbá a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. 25 százalék plusz egy kisebbségi részvényének Navracsics Tibor és Horváth Zsolt (Fidesz) által kezdeményezett tartós állami tulajdonban tartására tett előterjesztést is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.