A város fejlődését is segítenék

Vállalkozói információs fórumot szervez első közös rendezvényeként a még tavaly együttműködési megállapodást kötött Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara, a Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központ, valamint a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (ZMVA) – közölték az érdekeltek hétfőn Nagykanizsán sajtótájékoztatón.

MNO
2011. 05. 02. 11:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Polay József, a városi kamara elnöke azt mondta: az együttműködés célja az, hogy segítsék a dél-zalai vállalkozásokat és a város gazdaságának fejlődését is megfelelő irányba terelni. Kifejtette, hogy jelenleg Nagykanizsa nem reménykedhet az Opelhez vagy a Mercedeshez mérhető léptékű beruházásban, ezért 200-300 fős cégek letelepítését szeretnék elérni, de akár egy ötven alkalmazottat foglalkoztató cég megjelenése is sokat jelenthet.

Jelenleg mintegy 3500 vállalkozás működik Nagykanizsán, s ha minden második csak még egy embert tudna alkalmazni, nem lenne gond a munkanélküliséggel – tette hozzá. Ezért is fogtak össze, hogy információkkal, a pályázati vagy képzési lehetőségek bemutatásával, támogatások megszerzésben való tanácsadással segítsék a már itt működő vállalkozásokat.

Mihovics József, az alig fél éve megnyílt nagykanizsai inkubátorház vezetője arról beszélt, hogy május 5-én először rendeznek közösen vállalkozói információs napot. A rendezvény révén regionális gazdaságfejlesztési pályázatokról, foglalkoztatási támogatásokról, mikrohitel-lehetőségekről és a Széchenyi-kártyával kapcsolatos kedvező feltételekről kaphatnak információt a résztvevők.

Kerekes Gábor, a ZMVA irodavezetője hozzátette: az 1992 óta működő alapítványuk a mikro- és kisvállalkozások számára nyújt tanácsadást és támogatást például pályázati vagy hitellehetőségek terén. Meglátása szerint az érintett kör nem nagyon tud arról, hogy például mikrohitelt már akár az ötvenfős létszámú vállalkozások is igényelhetik, nemcsak a legkisebb cégek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.