A világ legerősebb kislánya

Hallottak már Mariana Naumováról? Akár igen, akár nem, jegyezzék meg a nevét, mert még sokat hallanak róla. Ez a 12 éves moszkvai diák a világ legerősebb kislánya. A katalán La Vanguardia tudósítója is megemelte kalapját, amikor ez az amatőr súlyemelő megdöntötte a serdülő korosztály eddig tartott 62,5 kilós világrekordját, és 65 kilóval maga mögé utasította a teljes mezőnyt.

2011. 05. 23. 19:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 3. és 7. között tartották a versenyt több mint hatszáz, 15 évesnél fiatalabb versenyző részvételével az oroszországi Szocsiban, ahol ez a mindössze 44 kilós általános iskolás lány beállította ezt a rekordot. Már tavaly novemberben felfigyelt rá a szakágazat, amikor 56 kilót emelt, a korosztály eddigi csúcsát. Egy hónappal később már könnyedén túllépett ezen a súlyon is, és újabb határt tűzött ki magának, a 60 kilót. De Szocsiban már az edzőteremben elsőre kilökte a 63 kilót, ami már világrekordnak számított, de Mariana megint emelte a tétet, és 65 kilót kért. Ez azért már nem ment olyan könnyen, mert csak harmadikra sikerült a csúcsbeállítás.

Mariana a Moszkvától északnyugatra fekvő iparvárosban, Himkiben született, és már nagyon korán megismerkedett a súlyemeléssel. Nem is hiszik, milyen prózai a magyarázat a kislány sikerére. „Édesapám egyszer nem tudott kire hagyni, amikor el akart menni egy versenyre, és magával vitt” – mesélte Mariana. Első próbálkozására – előkészítés nélkül! – húsz kilót emelt. A történet folytatását már ismerik.

(lavanguardia.es – Spanyolország)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.