Abbász: Ne foglalkozzanak a Hamásszal

Mahmúd Abbász palesztin elnök egyik tanácsadója arra kérte a közel-keleti ügyekben közvetítő nemzetközi erőket, tegyék félre azt a követelésüket, hogy a Gázai övezetet uraló Hamász vezetői ismerjék el Izraelt.

MNO
2011. 05. 04. 8:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nabíl Saat néhány órával azelőtt beszélt erről szerdán az izraeli rádióban, hogy Abbász ciszjordániai kormánya – négyévi viszálykodás után – békemegállapodást ír alá az iszlamista Hamásszal, majd a tervek szerint közös kormányt hoznak létre.

A Hamász régóta támadja Izraelt, és elítéli a tárgyalást a zsidó állammal. A közel-keleti „kvartett” – az ENSZ, az Egyesült Államok, az Európai Unió és Oroszország – követeli, hogy a Hamász ismerje el Izraelt, és mondjon le az erőszakról. Saat szerint e követelések „méltánytalanok, megvalósíthatatlanok és értelmetlenek”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.