Abidal kocsik helyett gyerekekre költi pénzét

A katalán lapoknak is feltűnt még szerdán, hogy mennyire megváltozott a Barcelona francia hátvédje, Éric Abidal, amióta két hónapja sikeresen eltávolították májából a daganatot. A Barca védelmének egyik legbiztosabb pontja elismerte, hogy megváltoztatta betegsége. Azelőtt csak az autókra költötte a pénzét, de ezentúl a gyerekek segítésére fordít annyi pénzt, amennyit csak tud – mondta.

2011. 05. 20. 23:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 32 éves bal- és középhátvédként is bevethető játékos maga mondta a szerdai sajtótájékoztatón, hogy egészen kicserélődött a műtét óta. Tudniillik rájött, vannak sokkal fontosabb dolgok a világon, mint hogy folyton kocsikat vásároljon. Eladta az összeset, mert szerinte sokkal többet ér, ha az így kapott pénzt kórházakra, gyermekek megsegítésére és más jótékony célra fordítja. Bevallotta, hogy a legrosszabbra gondolt, amikor közölték vele a diagnózist. Még inkább, amikor a sebész közölte vele a műtét után, hogy nagyon bonyolult lesz ez az idénye.

Szerdai sajtótájékoztatóján leszögezte, mindent elkövet annak érdekében, hogy ismét a régi formájában játszhasson a jövő szombati BL-döntőn. Nagyon jólesett neki, hogy a műtét után a szurkolók egy emberként álltak ki mellette az első hazai mérkőzésen. Az is nagyon meghatotta, hogy amikor visszatért az öltözőbe, megszámlálhatatlan levél várta. És mivel mindegyikre válaszol, ezért kéri a feladók türelmét.

Emlékeztette az újságírókat, hogy amikor legutóbb a Wembleyben járt, még a francia válogatottal, otthagyott egy cetlit azzal az üzenettel, hogy még visszatér a döntőre. Tudniillik fogadott játékostársaival, hogy a Barca megint a BL-döntőbe jut, de ők nem hittek neki. Véleménye szerint a Barcán már kisebb a nyomás, mert nemrég nyerték meg a BL-döntőt, és aki az utolsó meccsig hajt, az több erőt is veszít – árult el egy „hadititkot”. De minden mérkőzés más. Két éve Rómában a Manchester nagyon jól játszott az első félidőben, de végül mi kerekedtünk felül, mert a lelkünket is kiadtuk, hogy mi nyerjünk. Most ugyanezt kell tennünk, hogy ismét mi legyünk a győztesek – fejezte be esélylatolgatását a BL-döntőről.

(lavanguardia.es, elmundo.es, elpais.com, marca.com – Spanyolország)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.