Akár már vasárnap eldőlhet

A Videoton együttese számára szerencsés esetben akár már a hétvégén megszerezheti története első bajnoki címét, ehhez viszont legfőbb riválisainak ismét botlani kellene. A Paks szombaton az Újpestet fogadja, a Kaposvár a Debrecent, míg a Ferencváros a Szolnokhoz utazik. A Vidi sikere azonban legfőképpen saját kezében van, vasárnap a Honvéd otthonában kell majd pályára lépnie. A kiesés elkerüléséért küzdő MTK ma este játszik Zalaegerszegen, a Siófok holnap mérkőzik meg a Pápával.

Pintér Patrick
2011. 05. 06. 7:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A péntek is tartogat érdekességet, hiszen a Magyar Kupa fináléjába jutott Kecskemét a Győrt fogadja, ez a lila-zöld csata ugyan történelmi távlataiban a közelébe sem érhet az Újpest–Fradiénak, jelenlegi helyzetében viszont igenis rangadónak számít. A KTE az utóbbi időben formába került, egyre-másra aratja a sikereket az első osztályban, s – mint ahogy már említettük – a héten a klub történetének eddigi legnagyobb sikerét aratva bejutott az MK döntőjébe. A vendégcsapat meglehetősen egyenletesen teljesít Csertői Aurél irányításával, döntetlenek sora kíséri a nemrégiben kinevezett tréner győri útját. Az ETO az egy pontra Kecskeméten is jó lehet, kérdés, ez mennyire elég a csapatoknak a középmezőny alsó felében.

Nyilván egyik csapatnak sem kell reálisan tartania a kieséstől, nem úgy, mint az MTK-nak, amely jelenleg is veszélyhelyzetben van. A budapesti kék-fehérek ugyan legutóbb legyőzték a Szolnokot, de Zalaegerszegen már nehezebb dolguk lesz. Lévén a ZTE még versenyben van a dobogós helyekért, aligha adja majd olcsón a bőrét. A vendégek drukkereiknek is kedveztek azzal, hogy ingyenes buszjárattal, a belépőt is állva próbálták rábírni a hosszú útra híveiket.

A szombat ismét mozgalmasnak ígérkezik, először a nemrég még a másodosztályban egymással vitézkedő Szolnok és Ferencváros csap össze. A Tiszaligeti-stadiont alkalmassá varázsolták arra, hogy a Fradi szurkolóit biztonsággal fogadhassa. A tulajdonképpen már kiesett MÁV FC még megkeserítheti a FTC dolgát, amelynek égetően szüksége lenne a pontokra, hogy megkaparintsa a hőn áhított ezüst- vagy bronzérmet.

A címvédő Debrecen a hullámvölgybe került Kaposvárhoz látogat, a Somogy megyeiek szerdán simán (0-4) kikaptak a Videotontól a Magyar Kupa elődöntőjében. Sisa Tibor fáradtságra hivatkozva, akkor több kulcsjátékosát is pihentetve, valószínűsítve a DVSC elleni derbire pihentetve legjobbjait. A tavasszal kiválóan menetelő Vasas a hazai pályán szinte verhetetlen Haladáshoz utazik, a Siófok pedig Pápán próbálja meg összegyűjteni a bennmaradáshoz szükséges pontokat. Ha győzne a Balaton-parti gárda, nagy lépést tenne első osztályú tagsága megőrzéséhez. A Paks viszont a nemzetközikupa-indulást jelentő helyek megszerzése érdekében fog komoly erőket mozgósítani az utóbbi időben remekül futballozó Újpest ellen. Ez a csata hozhatja a legtöbb izgalmat ebben a fordulóban.

Vasárnap a Honvéd–Videoton csata zárja a fordulót, ahol akár az aranyérem kérdése is eldőlhet. Supka Attila együttese azonban cseppet sem lesz könnyű ellenfele a fehérvárinak, hiszen a múlt héten kétszer is 1-0-ra nyert hazai pályán, s most is okozhat meglepetést.

A 27. forduló műsora:
Péntek: Kecskemét–Győr 17.00, Zalaegerszeg–MTK 19.00
Szombat: Szolnok–Ferencváros 15.00, Kaposvár–Debrecen 17.30, Haladás–Vasas 19.00, Pápa–Siófok 19.00, Paks–Újpest 19.00
Vasárnap: Honvéd–Videoton 17.30.

Az élmezőny:
1. Videoton 54 pont
2. Paks 44
3. Kaposvár 42
4. Ferencváros 42
5. Debrecen 41.

A góllövőlistát a 23 gólos Alves (Videoton) vezeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.