Akár másfél órát is késhetnek a vonatok

A felsővezetékek leszakadása miatt 60-100 percet késnek a vonatok a délutáni órákban a Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon – közölte a Mávinform hétfőn az MTI-vel.

MNO
2011. 05. 02. 14:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint Kőbánya-teher és Kőbánya-Kispest állomás között 14 óra 5 perckor a Dália InterCity áramszedője eltört, és leszakította a felsővezetéket. A másik vágányra Szolnokról érkező személyvonat áramszedője 14 óra 12 perckor szintén eltört, és leszakította a másik vágány fölötti vezetéket. Emiatt a vonalon közlekedő vonatok utasai 60-100 perces késésre számíthatnak a délutáni órákban. A vonatok csak Kőbánya-Kispestig járnak, és onnan fordulnak vissza.

A monori helyi vonatokat nem indítják el, az utasok a szolnoki zónázó vonatokkal tudnak elutazni. A zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak. A BKV az érvényes jegyeket, bérleteket a 3-as metrón a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között elfogadja.

A Debrecen felől érkező úgynevezett kör intercity-vonatok kerülő úton, Újszászon át közlekednek, és nem érintik Zugló, Kőbánya-Kispest, Ferihegy és Cegléd állomásokat. A MÁV szakemberei előreláthatóan 19 óra körül tudják befejezni a felsővezetékek javítását. A menetrend szerinti közlekedés csak a késő esti órákra állhat helyre – áll a közleményben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.