Álrendőrök bírságoltak

Álrendőrök bírságoltak meg egy járművezetőt Csurgó térségében; a két ismeretlen szabálysértés elkövetésére hivatkozva tízezer forint készpénzt vett át a sofőrtől – közölte a rendőrség szerdán az MTI-vel.

MNO
2011. 05. 04. 18:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fényvisszaverő mellényt viselő ismeretlenek – rendőri intézkedés látszatát keltve – az esti órákban megállítottak és igazoltattak egy gyanútlan járművezetőt – számolt be a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a „minap” történt esetről. Az MTI-hez eljuttatott közleményben – a hasonló esetek elkerülése érdekében – arra hívták fel a figyelmet, hogy az igazoltató, intézkedő rendőr készpénzt nem vehet át.

Fontos tudni azt is, hogy az egyenruhában intézkedő rendőröknek a rendőrségi címer mellett egy ötjegyű számot is tartalmazó azonosító jelvényt kell hordaniuk, míg a polgári ruhában intézkedő rendőröket az igazolvány és az azonosító jelvény együttes használata igazolja, amelyeket intézkedés előtt minden esetben kötelesek felmutatni – olvasható a közleményben. Ha bármi kétség merül fel az igazoltatás során, felvilágosítást lehet kérni a 107-es, valamint 112-es segélyhívó számon – írták.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.