Alstom-ügy: visszakövetelhető az előleg + Videó

Nem valószínű, hogy valaha is hozzájut a főváros azokhoz az Alstom metrószerelvényekhez, amelyekért 30 milliárd forintos előleget fizetett ki a francia gyártónak a Demszky-féle városvezetés.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/781415" target="_blank"><strong>• Alacsonypadlós trolikat vásárol a főváros</strong></a> <br /><a href="http://www.mno.hu/portal/779278" target="_blank"><strong>• Alstom-per: májusi döntés Versailles-ban</strong></a>

MNO
2011. 05. 03. 8:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a hírTV felvételét!


Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója hétfő este a Hír Televízió Rájátszás című műsorában emlékeztetett rá: a főváros és az Alstom közötti per még tart, amiért a gyártó nem teljesítette a szerződésben foglaltakat.

Vitézy szerint az ügyben két megoldás lehetséges. „Az egyik az, hogy nem írják alá még egyszer azt a szerződést, ami miatt feljelentést tett a városvezetés. A másik, hogy egy új metrószerelvény-beszerzési tendert ír ki a főváros, az ehhez szükséges előkészületeket egyébként elkezdtük. Az, hogy valaki nem teljesíti a szerződéses kötelezettségét határidőre, majd jelentős, kétéves csúszás után sem teljesíti, és nem képes típusengedélyt szerezni, az nyilvánvalóan megteremti annak az alapját, hogy felmondjuk a szerződést, és visszaköveteljük az előleget” – mondta a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.