Aranyos magyarok

A magyar válogatott nyerte vasárnap a férfi párbajtőrözők németországi Világkupa-versenyét, amelyen 27 csapat indult.

MNO
2011. 05. 01. 16:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A heidenheimi viadal honlapja szerint a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású együttes a 16-os táblán kapcsolódott be a küzdelembe, ahol 45-35-re verte a spanyol alakulatot. Ezt követően a németeket 45-32-re, a dél-koreaiakat pedig 45-42-re múlta felül.

A döntőben következtek az amerikaiak, akiktől a tavaly őszi, párizsi világbajnokságon az elődöntőben kikaptak a magyarok. Ezúttal is szívós ellenfélnek bizonyultak a tengerentúliak, de most egy találattal, 41-40-re Boczkóék nyertek egy fordulatos összecsapáson.

Férfi párbajtőrben a csapatok számára nem rendeznek versenyt a jövő évi olimpián, ezért a világranglista-vezető válogatott sikerei a presztízst növelik, illetve a folytonosságot biztosítják, ötkarikás kvótaszerzésre pedig egyéniben nyílik mód, legfeljebb két magyar számára. Az egyéves kvalifikációs időszak első versenyén, egyéniben Boczkó Gábor jutott a legtovább a magyarok közül, ő hatodik lett szombaton. Az eddig hozzá hasonlóan remeklő Imre Géza ezúttal a 19. helyen zárt a 263 fős mezőnyben.

A hétvége másik versenyén, a férfi kardozók athéni Vk-viadalán fordított volt a forgatókönyv: Szilágyi Áron győzött pénteken, a csapat viszont – amelynek pedig nagyon is fontos lett volna az eredményes szereplés – csupán a 13. helyen végzett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.