Átadták, a teljes költségvetés 30,7 millió euró

Átadták kedden az Észak-alföldi régió ivóvízminőség-javító programjának első ütemét, ennek révén 37 település ivóvízhálózata újult meg – közölte az Önkormányzati Társulás az Észak-alföldi Régió Ivóvízminőségének Javításáért szervezet az MTI-vel.

MNO
2011. 05. 31. 21:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A program keretében 236 kilométer ivóvízvezetéket cseréltek ki és mintegy 700 kilométer vezetéket tisztítottak meg. A vezetékek cseréje mellett 1230 közkutat és tűzcsapot, 1128 aknát és mosatási helyet létesítettek, továbbá 13 433 lakossági bekötést alakítottak ki. A 93,68 százalékban EU-s és állami támogatásból finanszírozott beruházás másik projektrészében 25 vízművet újítanak fel, ez a munka az év végére készül el. A projekt teljes költségvetése 30,7 millió euró.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.