Augusztusban jöhet a cseh kamatemelés

A piaci várakozásoknak megfelelően rekordalacsony, 0,75 százalékos szinten tartotta az irányadó kamatlábat a cseh nemzeti bank monetáris tanácsa csütörtöki ülésén.

MNO
2011. 05. 05. 13:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A testület az eddigi 0,25 százalékon hagyta a diszkont és 1,75 százalékon a lombard rátákat is. Utoljára tavaly májusban változtatott a kamaton a cseh nemzeti bank, akkor 25 bázispontos csökkentést hajtott végre.

A Reuters által megkérdezett 22 elemző közül 19 számított arra, hogy a bank ezúttal nem változtat a kamatszinten, hárman pedig 25 bázispontú kamatemelést vártak. A szakértők többsége szerint legkésőbb augusztusban 25 bázispontú kamatemelésre kerül sor Csehországban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.