Az egykori szocialista politikus félelmében követett el mindent? + Képriport + Videó

A vádirat ismertetésével elkezdődött kedden a Fővárosi Bíróságon a csepeli kettős gyilkosság tárgyalása. Kiderült, az ügyhöz kapcsolódóan harmadrendű vádlottként egy nő neve is felmerült bűnszövetségben elkövetett sikkasztás vádjával.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/778005" target="_blank"><strong>• „Eltűnt” a DNS-minta a fegyverről</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/777788" target="_blank"><strong>• Szerelmi szál a csepeli gyilkosságban</strong></a>

MNO
2011. 05. 03. 9:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a hírTV összeállítását!


Az ügyészség szerint 2009 januárjában a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában K. Tamás pedellus lelőtte az igazgatót és az egyik tanárt. A férfi Deme Gábor volt gazdasági igazgatóhelyettessel érkezett az iskolába, hogy tárgyaljon az igazgatóval. A vádirat szerint már ekkor arra készültek, hogy megölik az iskola vezetőjét. K. Tamást előre kitervelten, aljas indokból, több emberen elkövetett emberöléssel, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel vádolják. Deme Gábor, a kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának szocialista tagja ellen pedig bűnsegédként, előre kitervelten, aljas indokból, több emberen elkövetett emberölés bűntette a vád.

Az esemény ugyanakkor két szálon fut, az egyik a gyilkosság, a másik pedig a pénzügyi visszaélés. A harmadrendű vádlottat, Kovács Ildikót is meghallgatja a bíróság. Őt és Deme Gábor másodrendű vádlottat is bűnszervezetben elkövetett pénzügyi sikkasztással vádolja a vádhatóság. A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában számos esetben követtek el pénzügyi visszaélést, a vádirat szerint mintegy 6,5 millió forint értékben.

Kun Tamás elsőrendű vádlott a mai napig nem tett vallomást az ügyben. Deme Gábor védője elmondta, hogy védence Kun Tamás utasításait követve félelmében követte el mindazt, amit elkövetett – jelentette a hírTV helyszíni tudósítója.

A csepeli rendőrkapitány, Császár Mihály állítólag ismerte Kun Tamást, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnpártolás miatt fel is jelentett, de végül őt nem gyanúsították meg. A védők számos bizonyítási eljárást terjesztettek elő a tárgyalásra. Május végéig folytatódik a per, összesen 9 tárgyalási napot tűztek ki keddenként és csütörtökönként.

Az első két tárgyalási napon az első- és másodrendű vádlottat szeretné meghallgatni a bíróság. Deme Gábor védője, Ruttner György jelezte, hogy személy szerint ő ennyi megalapozatlanságot még soha nem hallott munkássága során. Sérelmezte, hogy az elsőrendű vádlott az elmúlt 2,5 év nyomozása során soha nem szólalt meg. Közölte, védence ártatlan, ő az egyetlen, aki túlélte ezt a gyilkosságot, és aki tud és akar is vallomást tenni. Hozzátette: Deme rosszkor volt rossz helyen. Nincs bizonyíték védencével szemben.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.