Az EU médiaügyi biztosa méltatta a magyarok gyors reakcióját

Neelie Kroes médiaügyi EU-biztos egy pénteki brüsszeli konferencián újra méltatta a magyar hatóságok gyors reagálását az Európai Bizottság észrevételeire a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban.

MNO
2011. 05. 06. 10:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az uniós végrehajtó testület a véleménynyilvánítás és a média szabadságának az EU-csatlakozásra törekvő nyugat-balkáni országokban, illetve Törökországban tapasztalható helyzetéről rendezett nagyszabású szakmai tanácskozást. Az egyik bevezető előadást Kroes tartotta, és ebben kitért a magyar médiatörvény ügyére is. Ismertette az eredeti törvénnyel kapcsolatban Brüsszel által megfogalmazott kifogásokat, örömmel állapította meg, hogy Magyarország módosította a törvényt, és hangsúlyozta, hogy az Európai Bizottság szoros figyelemmel kíséri annak alkalmazását.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.