Az utcán nem lehet tárgyalni, Pintér várja a vezetőket + Képriport

Pintér Sándor belügyminiszter pénteken megjelent a rendvédelmi dolgozók budapesti, Kossuth téri tüntetésén, és bejelentette: hétfőn tárgyalásra várja a szakszervezeti vezetőket.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/782530" target="_blank"><strong>• Tűz ütött ki a fáklyás felvonuláson + Képriport</strong></a>

MNO
2011. 05. 06. 17:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Garázdaság miatt eljárást indít a rendőrség amiatt, hogy a rendvédelmi dolgozók pénteki, budapesti tüntetésén elégettek egy izraeli zászlót – közölte a Magyar Televízió Híradója.


„Hétfőn reggel nyolc órára várom a szakszervezeti vezetőket az irodámba” – közölte Pintér Sándor. A belügyminiszter beszédében azt mondta, az utcai demonstráció nem „tárgyalásos szituáció”. Hangsúlyozta, hogy a rendvédelmi dolgozókra vonatkozó törvényeket nem az utcán kell eldönteni, és arra kérte a megjelenteket: gondolkozzanak együtt, valamint közösen találják meg a megoldást. Közölte, azért jelent meg a demonstráción, hogy a rendvédelmi dolgozók tudják: képviseli az érdekeiket.

Pintér kitért arra: a tűzoltók még az idén megkapják a 2004 és a 2006 között ki nem fizetett túlóradíjukat. A belügyminiszter a megjelentektől azt kérte, hogy a „hivatásukhoz híven fejezzék be a napot”. A tömeg többször kifütyülte a tárcavezetőt a beszéde közben, és azt skandálták: „elkúrtad!”

A szakszervezeti képviselők Pintér beszédét követően azt mondták, hogy hétfőn elmennek a tárgyalásra, és azt követően tájékoztatást adnak majd annak eredményéről. Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkára nem értett egyet a többi szakszervezeti vezetővel, és azt mondta, hogy nem eredmény a belügyminiszter hétfői meghívása.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.