Ázsiát is meghódítaná a Pick

A kelet-ázsiai piacon bővíti exportját a Pick Szeged Zrt., már meglevő megrendelésein túl több mint száztonnányi, a legszigorúbb japán minőségi előírásoknak is megfelelő virslit és más húskészítményt szállít az idén a szigetországba – tájékoztatta a cég az MTI-t.

MNO
2011. 05. 05. 16:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erről szóló hosszú távú szerződést április végén írták alá, amikor magas rangú japán üzleti delegáció látogatott el a cég szegedi gyárába. A megállapodás értelmében a virsli és egyéb húskészítmény Japánban üzletláncokban, pékségekben és szállodákban lesz kapható. Valamennyi termék új fejlesztés.

Kovács László, a Pick Szeged Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hosszú előkészítő folyamat előzte meg az üzletkötést, az elmúlt egy év során több tucat termékmintát készítettek. Hozzátette: komoly eredmény, hogy a Pick Szeged Zrt. termékei megfelelnek a világ egyik legszigorúbb élelmiszer-higiéniai előírásaival rendelkező japán piacnak, amely ráadásul a legkifinomultabb vásárlói elvárásokat is támasztja.

A szigetországi üzlet a Pick immár három éve működő tokiói képviseleti irodájának segítségével jött létre. A japán tapasztalatokat felhasználva tavaly a cég megnyitotta irodáját Hongkongban is, és komoly partnerkapcsolatot alakított ki Szingapúrban. A vezérigazgató tájékoztatása szerint a közeljövőben Dél-Koreába és a Fülöp-szigetek boltjaiba is kerülhetnek majd a Pick termékeiből.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.