Balaton-felvidék, bor és irodalom a Várban

Krizsán András és Somogyi Győző A Balaton-felvidék tájba simuló népi építészete című könyvét mutatják be május 12-én a Magyar Borok Házában. A rendezvényen az építészet mellett nem meglepő módon a boré lesz a főszerep.

MNO
2011. 05. 06. 19:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Balaton-felvidék tájba simuló népi építészete címmel jelentetett meg könyvet Krizsán András építész és Somogyi Győző Munkácsy-díjas festőművész, aki maga is a Balaton-felvidéken él és alkot. A jeles esemény a Borházi irodalmi esték elnevezésű rendezvénysorozatba simul bele, melynek a Magyar Borok Háza ad otthont a budai Várban.

Az érdeklődők találkozhatnak az írókkal, majd a Magyar Kultúra Alapítvány igazgatója, Koncz Gábor mond köszöntőt. Emellett felszólal Solnay Dénes, a Magyar Borok Házának igazgatója, majd a Dobosi Pincészet a Balaton-felvidéki borászat jelenéről és jövőjéről szól az eseményen, s nem utolsósorban biztosítja a nedűt a szomjas közönségnek. Az este hat órakor kezdődő beszélgetést Antall István, a Magyar Rádió irodalmi szerkesztője vezeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.