Basescu pert vesztett

Megalapozatlannak találta Traian Basescu keresetét Bukarest V. kerületének bírósága. Az államfő Mugurel Surupaceanu PSD-s képviselő ellen indított pert, mert a politikus azt nyilatkozta, hogy az elnöki hivatal favorizálja az etnobotanikai szerek fogyasztását.

MNO
2011. 05. 31. 6:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államfő rágalmazás miatt március 31-én fordult bírósághoz pénzbeli kártérítést is követelve. Surupaceanu tavaly februárban azt hangoztatta, hogy PDL-közeli érdekcsoportoknak érdekeltsége van az etnobotanikus szerek forgalmazásában. Állítását azzal indokolta, hogy a Boc-kabinet az etnobotanikai szereket betiltó sürgősségi kormányrendeletben tíznapos türelmi időt állapított meg ezeknek az anyagoknak a megsemmisítésére, ahelyett, hogy azonnali hatállyal betiltotta volna őket. A képviselő szerint ez az időszak éppen elég volt arra, hogy az álomboltok alacsony áron adják el árujukat a lakosságnak vagy a kábítószer-kereskedőknek.

A döntést az államfő megfellebbezheti.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.