Bokorban vonulnak fel a traktorok

Minden eddiginél több traktor és erőgép vonul fel szombaton a Nógrád megyei Bokor község traktormajálisán.

MNO
2011. 05. 06. 12:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járművek között lesz az egyik legszebb magyar erőgép, a Dutra-D4KA is – mondta az MTI-nek a program szakmai szervezője. Ocskay Zoltánnak, a Veterán Autó és Motor felelős szerkesztőjének közlése szerint az eseményre közel száz résztvevőt regisztráltak: az önkormányzat által szervezett rendezvényen hetven traktort és erőgépet láthatnak majd az érdeklődők. Utóbbiak között említette az egykor mezőgazdasági gépek hajtására használt stabilmotorokat, amelyekből több – a 19. század végén készült magyar, német, angol szerkezet – is a településre érkezik.

Ugyancsak látható lesz a mezőkövesdi gépmúzeum MTZ-je és a Szarvasi Veteránjármű Baráti Kör DT 54-es lánctalpas vontatója. A rendezvényt a részt vevő traktorok felvonulása, bemutatása nyitja meg. Az ügyességi feladatok mellett lesz szépségverseny is, és díjazzák a legöregebb traktort. Erre a címre a jelenlegi állás szerint az 1915-ös Hart-Parr pályázik a legjobb eséllyel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.