Borkai: A piacnak kell biztosítanunk a munkaerőt

Szeretnénk Európa térképén nemcsak fent lenni, de olyan erős Centrope-régiót alkotni, amelynek alapján a határon átnyúló lehetőségeinket folyamatosan ki tudjuk használni – mondta a közép-európai együttműködési szervezet csúcstalálkozójának csütörtök délelőtti, zárt ajtók mögött folytatott megbeszélését követően Borkai Zsolt (Fidesz–KDNP), Győr polgármestere, a rendezvény házigazdája.

MNO
2011. 05. 05. 12:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is fontos a tagok számára a mobilitás a munkahelyteremtésben, az összehangolt irányvonal a szakképzés, a kutatás-fejlesztés területén – mondta. Emellett az infrastruktúra-fejlesztést is a térség jövőjének zálogaként említette Borkai Zsolt. Hozzátette: katasztert kívánnak készíteni arról, hogy „mely területeken, milyen összekötetésekben valósuljanak meg” ezek a fejlesztések. Mint bejelentette, külön bizottságot hoznak létre a mezőgazdaság és a családhoz kapcsolódó lehetőségek feltárására.

A sajtótájékoztató után újságíróknak a szakképzés összehangolásának fontosságát hangsúlyozta: „Tudomásul kell vennünk azt, hogy elsősorban a piacnak kell biztosítanunk a munkaerőt, ehhez pedig össze kell hangolni a Centrope-régió lehetőségeit a szakképzés területén” – mondta, hozzátéve, infrastrukturális, például közlekedésfejlesztési beruházásokra is szükség van ahhoz, hogy mobilabbá váljon a munkaerő. „Nem hiszem, hogy az egyik régió a másiktól elvenné a lehetőséget, hanem inkább egymást erősítve tudnánk a többi régióból is idecsalogatni azokat az embereket, akik munkavállalóként jelenhetnének meg” – fogalmazott.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.