Bozótvágóval a kezében ordította: Levágom a fejedet

Hétfőn kezdődik meg Miskolcon annak a sátai férfinak a büntetőpere, aki bozótvágó késsel, majd szamurájkarddal támadt rá egy haragosára; a 43 éves támadóval szemben emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség – tájékoztatta Martossy György főügyészségi osztályvezető ügyész szerdán az MTI-t.

MNO
2011. 05. 04. 15:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlés szerint a vádlott tavaly júliusban Sátán, a helyi italbolt teraszán keveredett szóváltásba a sértett férfival korábbi sérelmére hivatkozva. A középkorú sértett férfi baráti társaságban ült egy asztalnál. A vádlott a nála lévő hatvan centiméteres pengehosszúságú bozótvágó késsel a sértett feje irányába sújtott, azt kiabálva: „Levágom a fejedet”.

Martossy György hozzátette: a sértett ösztönösen hátradőlt, és bal karját a feje elé tartotta védekezésképpen. A kard így bal kezének középső ujját és nyakának a kulcscsont feletti részét vágta meg. Sérülése nyolc napon belül gyógyuló volt. A vádlottat a többi vendég elzavarta, de ő eközben is megöléssel fenyegette a sértettet, illetve annak családját.

Egy héttel később a vádlott ismét összetalálkozott a kocsma teraszán a másik férfival, ekkor számon kérte, hogy a korábbi eset miatt az miért jelentette fel, majd ismét megfenyegette őt. Egy ötven centiméter hosszú szamurájkarddal támadt a haragosára, a támadásnak az vetett végett, hogy az italbolt vendégei a vádlottat elrángatták a helyszínről.

A vádlott eddig egyszer volt büntetve, garázdaság miatt pénzbüntetésre ítélték. Tavalyi cselekményéért öt évtől 15 évig terjedő börtönbüntetést kaphat. A férfi szabadlábon védekezhet. A cselekmény elkövetését, illetve az ölési szándékot tagadja, csupán garázdaságnak tekinti tettét – jegyezte meg a főügyészségi osztályvezető ügyész.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.