Bűnügyi regényekből képezhették magukat + Képek

Feltehetőleg bűnügyi regényekből képezték ki magukat azok a fiatal tolvajok, akik bűncselekményük elkövetésekor borsot szórtak és kesztyűt is húztak a nyomok eltüntetése érdekében. Hiába, mert a rendőrök elfogták a fiatalkorú tetteseket.

MNO
2011. 05. 06. 10:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közelmúltban betörtek a tiszacsermelyi postára, ahonnan az akkor még ismeretlen elkövetők a riasztó megszólalása miatt elmenekültek, és nem vittek el semmit. A riasztást követően a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Cigándi Rendőrőrsének járőrei azonnal a helyszínre érkeztek. A nyomokat rögzítő rendőrök elsősorban arra lettek figyelmesek, hogy az elkövetők borsot szórtak a betört ablak párkányára, illetve kesztyűt használtak – áll a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának közleményében.


Az intézményből nem tűntek el értékek, és a nyomozás során hamar az üggyel kapcsolatban képbe került két helyi fiatalkorú fiú. A nyomozók a részletes adat- és információgyűjtés eredményeként a gyanúsítottakat szüleik jelenlétében kihallgatták, akik beismerő vallomást tettek. A rendőrség lefoglalta továbbá azt a vasrudat is, amit az elkövetők a betöréshez használtak.


Fotók: B-A-Z Megyei Rendőr-főkapitányság


A fiatalkorú tettesek kihallgatásukkor elmondták még, hogy akkor azért szaladtak az épülettel szemben lévő vizenyős, lápos területre, hogy eltüntessék a lábnyomukat. Mindhiába, hiszen a rendőrök rövid idő alatt elfogták őket. A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság dolog elleni erőszakkal szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség kísérlete miatt indított eljárást a két fiatalkorú tiszacsermelyi elkövetővel szemben – zárul a közlemény.

(MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.