Chávez már most Casillasék ellen hangol

A venezuelai Hugo Chávez, a dél-amerikai ország elnöke már most hangolja a venezuelai fociszurkolókat, és üzent is a spanyol világbajnokoknak: Reszkessetek, spanyolok! Még kevesen tudják, hogy június hetedikén a spanyol és a venezuelai labdarúgó-válogatott összeméri tudását a venezuelai Puerto La Cruz stadionjában.

2011. 05. 09. 19:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az argentin Clarín a közelmúltban már közölt egy előzetes cikket a meccs kapcsán, és megállapította, hogy néhány éve, a náluk erősebb dél-amerikai csapatok már nem a gólarány javítása érdekében utaznak Caracasba. A 2007-es Copa Américán bejutottak a negyeddöntőbe, és egyáltalán nem maradtak szégyenben, szemre tetszetősen játszottak, és csak Uruguaytól kaptak ki.

Venezuela Chilén és Bolívián kívül az egyetlen olyan válogatott, amelynek még nem sikerült egy Copa Américát sem megnyernie. A két évvel ezelőtti húsz éven aluli világbajnokságon is bejutottak a negyeddöntőbe, és a felnőtt válogatott is már az 50. helyen áll a FIFA-ranglistán. Több venezuelai játékos a spanyol élvonalban játszik, vasárnap például a Malagában játszó Rondón megalázó gólt lőtt az Atlético Madridnak, a Vicente Calderón stadionban (0-3).

A mérkőzésre eredetileg június elsején került volna sor, de a Barcelona, amely továbbra is a legtöbb játékost adja a nemzeti válogatottba, május 28-án játssza a Wembleyben a BL-döntőt. A szövetségi elnökök ezért június hetedikére módosították az időpontot. A venezuelai elnök ezután tréfásan üzent a La Rojának, hogy gólokkal fogják kitömni Casillas kapuját.

Venezuelában inkább a baseballért rajonganak, nem a fociért, főleg a balkezes Chávez, aki kamaszkorában még fontolgatta is a hivatásos baseball-pályafutást, olyan jól ment neki.

(marca.com – Spanyolország, clarin.com.ar – Argentína)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.