Csökken az olajár

Több mint három dolláros veszteségen állt a kőolaj világpiaci ára kedden este.

MNO
2011. 05. 03. 18:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ennek oka, hogy napközben olyan magas szintre emelkedett a nyersolaj ára, hogy az automatikus kereskedésben leálltak a vásárlások és eladásba váltottak át. Rontott a befektetőhangulaton az elemzőknek az a várakozása is, hogy a múlt héten nőtt az amerikai olaj- és benzintartalék. Az ezzel kapcsolatos hivatalos adatot szerdán délután ismertetik.

Röviddel 20 óra után a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 3,10 dollár (2,73 százalék) csökkenéssel 110,42 dolláron állt. Eddigi napi csúcsa 113,22 dollár volt. Eközben az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti árát 3,37 dollár (2,69 százalék) eséssel 121,75 dolláron jegyezték. Kedden napközben 125,02 dolláron is állt a Brent ára.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.