Csökkent az antiszemita támadások száma

Csaknem felével csökkent a világon az antiszemita támadások száma tavaly az azt megelőző évhez képest, amikor rekordszintű volt – olvasható abban a tanulmányban, amelyet vasárnap tett közzé a Tel-avivi Egyetemnek a világban tapasztalt antiszemitizmust kutató központja.

MNO
2011. 05. 01. 18:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A központ, amely évente tesz közzé adatokat „a személyeket vagy intézményeket ért antiszemita erőszakcselekményekről”, 614 ilyen támadást jegyzett fel a múlt évben, 46 százalékkal kevesebbet a 2009-es 1129-nél. Ezek az adatok nem tartalmazzák a kisebb súlyú agresszív cselekedeteket, például a sértéseket és fenyegetéseket. A jelentés szerzői megjegyzik, hogy a számba vett antiszemita cselekmények 40 százaléka egyének, 30 százaléka pedig zsidó vallási helyek és temetők ellen irányult.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.