Dési András: Jobb holtan

MNO
2011. 05. 03. 7:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Afganisztán szovjet megszállása idején a CIA által támogatott, majd a „terror arcának” is nevezett Bin Laden likvidálása belpolitikai szempontból is nagyon jól jött Obamának. A gazdasági válság, a félig sikerült egészségügyi reform, a guantánamói fogolytábor bezárásának elhúzódó ügye kíméletlenül rombolta az elnök nimbuszát. Amerikai hazafiságát megkérdőjelező ellenfeleinek most bebizonyította: ha az Egyesült Államok nemzetbiztonságáról van szó, van olyan kemény fiú, mint a republikánusok. A Hussein keresztneve miatt gyakran „lemuzulmánozott” elnöknek az első számú közellenség eltűnése nyomán könnyebb lesz kivonnia az amerikai csapatokat Afganisztánból. A leszámolással a táliboknak is megmutathatja: jobb, ha megegyeztek velünk. Afganisztánban megnyílhat az út a tárgyalásos rendezés előtt. A washingtoni üzenet félreérthetetlen: Amerika elől senki sem bújhat el. Ha Bin Ladennel végeztünk, másokkal is megtesszük.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszabadság, 2011. május 3.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.